Meisjesnamen

Meisjesnamen

Hieronder vindt u het overzicht van alle meisjesnamen die u terug kunt vinden op Babynamenoverzicht.nl. Zoek het land van herkomst en klik op de letter waarmee de meisjesnaam moet beginnen.

Voor populaire namen voor meisjes kunt u hier klikken

Voor nieuw toegevoegde namen kunt u hier klikken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Meer meisjesnamen

Zoek je liever iets anders dan ? Kijk eens hieronder voor nog veel meer namen!

Friese meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Franse meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Italiaanse meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Spaanse meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Belgische meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Engelse meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Afrikaanse meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Griekse meisjesnamen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Een naam kiezen voor je meisje

Met bovenstaande overzichten met meisjesnamen heb je een heleboel inspiratie om een naam te kiezen voor jullie dochter. Uit al die namen bepalen welke meisjes naam je nu je het mooiste vindt? We hebben daarvoor op babynamenoverzicht.nl de volgende tips voor jou:

  • Kies voor je meisjes naam een stijl of stijlen die jullie aanspreekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan populair, klassiek, of uit namen voor een meisje uit een bepaalde regio.
  • Maak met je partner allebei individueel een top 10 van namen die je mooi vindt. Leg de lijstjes naast elkaar, vergelijk de namen goed met elkaar. En streep daarna de namen die niet overeenkomen weg. Zo houd je de namen voor een meisje over die jullie allebei mooi vinden.
  • Vaak heb je wel al een voorkeur voor een korte of een lange naam. Spreek de namen een paar keer uit. Voelt het goed? Kan je je er een beeld bij vormen?
  • Zoek van deze mooiste meisje namen de betekenis van jullie top 3 namen op. Wat spreekt jullie het meest aan?
  • Hoe zien dezee namen eruit samen met de achternaam? Kijk ook of de initialen geen gekke afkorting vormen.
  • Hebben jullie dit gedaan voor jullie top 3 namen voor jullie dochter, dan is er vast een mooie naam die eruit springt!

Top 3 tips voor een Meisjes naam

Dan is het nu tijd voor wat handige richtlijnen voor het kiezen van de ultieme babynaam.

Tip 1 Welke naam past bij ons gezin? Hardop testen!

Hebben jullie al een kindje? Bij een babynaam kiezen helpt het enorm om de namen van de grote broer of zus en de baby hardop uit te spreken. Gewoon, om te testen of ze echt zo goed bij elkaar passen als jullie denken. Dus check even of niemand je kan horen en zeg het gewoon tien keer achter elkaar. Klinkt het lekker? Dan heb je de perfecte naam gevonden voor je tweede, derde of vierde kindje! Een andere manier om te wennen aan de nieuwe naam bij het gezin is door het op een papiertje te schrijven en deze bijvoorbeeld op de koelkast te plakken. Als je echt al behoorlijk zeker van je zaak bent, kun je natuurlijk ook alvast een gratis proefdruk van een geboortekaartje bestellen.

Tip 2 Vernoemen bij een meisjes naam

In de meeste families wordt niet langer verwacht dat jullie kindje een van de namen van de grootouders krijgt. Dat neemt niet weg dat bijvoorbeeld jullie ouders of broers/zussen ontzettend vereerd zouden zijn als dit wel het geval is. Maar hoe ga je daar mee om. Wat zijn de hedendaagse regels van het vernoemen van kindjes?

Goed nieuws; die zijn er niet! Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een naam letterlijk over te nemen. Maar er zijn ook verschillende manieren om meisjes op subtiele wijze te vernoemen. Op die manier houd je wel de familietraditie in ere, maar geef je hier jullie eigen twist aan. De naam van jullie dochterje heeft dan nog steeds een bijzondere betekenis.

Tip 3 Korte en stoere meisjesnamen

Korte en stoere meisjenamen zijn de laatste 10 jaar erg populair geworden. Natuurlijk denk je hierbij aan Emma, Julia, Noé, Mila, Tess en Zoë. Het zijn korte namen met 1 of 2 lettergrepen en vaak niet meer dan 4 letters. En denk ook eens aan een unisex babynaam voor een meisje. Deze namen zijn extra stoer! Vooral namen als Charlie, Sam en Jamie zijn in opkomst voor een meisje.