Babykamerbehang

Babykamerbehang

Je wilt als ouder het beste voor je kindje. Dat geldt ook voor de inrichting van de babykamer. Er zijn veel soorten behang voor de babykamer, lief of stoer, in allerlei kleuren en motieven. Het belangrijkste is dat het bij jou en je baby past. Laat hierin je eigen gevoel vooral spreken, want wat jij mooi vindt zal voor je kleintje ook een goede keuze zijn.

Kan een kindje het behang in de babykamer zien?

Na de geboorte worden de ogen van je kindje voor het eerst blootgesteld aan licht. Vanaf dat moment zal het zicht zich ontwikkelen. De eerste weken ziet een baby nog heel weinig; het beeld is wazig en hij kan nog geen kleur onderscheiden. Binnen een afstand van vijftig centimeter ziet een pasgeborene wat beter. Ook kan hij al snel licht-donker-contrasten herkennen. Na zes weken kan een kindje de kleuren rood en groen zien. Blauw en zwart lijken nog een lange tijd op elkaar. Na vier maanden kunnen kinderen details onderscheiden.

Als je zoekt naar behang voor de babykamer merk je dat er vooral zachte kleuren gebruikt worden. Die geven meer rust dan felle kleuren. Meestal zijn de tekeningen en patronen die afgebeeld zijn op behang voor de babykamer lief en schattig en herkenbaar voor kleine kinderen, zoals teddyberen of autootjes.

De effecten van kleur van het behang in de babykamer

Kleuren hebben effect op de stemming van zowel volwassenen als kinderen. Rood geeft energie, en is daarom niet de beste kleur voor een slaapkamer. Kleuren die beter passen in een kinderkamer zijn violet (stimuleert de creativiteit), groen en blauw (brengen kalmte en zijn rustig voor de ogen) of oranje (vriendelijk en warm).

Behang voor de babykamer van Lief

Lief Lifestyle heeft in haar eigen webwinkel populair behang opgenomen. Bezoek de webwinkel van Lief