Babyfoon

Babyfoon

Veel jonge ouders vinden het moeilijk om hun pasgeboren kindje alleen te laten. Toch moeten baby's al snel leren in hun eigen bed te slapen. Met een babyfoon kun je je kleintje ook tijdens zijn slaap goed in de gaten houden. Er zijn nu ook babyfoons met een ingebouwde camera en met apps voor je telefoon.

Gewone babyfoons

De 'gewone' babyfoon kennen we allemaal. Het is een apparaatje dat het geluid uit de babykamer doorstuurt naar de ontvanger, die je in de huiskamer zet of met je meeneemt. Er zijn babyfoons met een terugspreekfunctie, zodat je tegen je kindje kunt praten om hem gerust te stellen. Deze kunnen uitgebreid worden met een volumeregelaar, klokje, thermometer of een ademdetector, die een signaal geeft als er iets mis gaat met je baby. Zo leg je je kindje altijd met een gerust hart in zijn bed.

Babyfoons met camera

Ben je nog niet helemaal gerustgesteld? Er zijn ook toestelletjes met een camera. De zender stuurt beeld en geluid door naar de ontvanger. Sommigen zijn uitgerust met infraroodcamera's, zodat je ook zicht hebt in een donkere slaapkamer. Door meerdere camera's te koppelen kun je beelden uit verschillende kamers ontvangen. Handig als je meer kinderen hebt.

Babyfoon apps

Tegenwoordig kun je apps downloaden via voor je mobiele telefoon of tablet. Je hebt er twee apparaten voor nodig, waarvan er één van Apple is, een i-Phone bijvoorbeeld. Deze zet je in de babykamer met de camera op het bedje gericht. De i-Phone registreert bewegingen en geluiden. Als je kindje wakker wordt, krijg je een berichtje en kun je beelden opvragen, zodat je je baby meteen ziet.

Met de oude én nieuwe mogelijkheden van de babyfoon sta je als ouder altijd klaar voor je kind, zelfs als hij slaapt.