Muurstickers voor de babykamer

Muurstickers voor de babykamer

Als je een kindje verwacht is de kinderkamer één van de dingen die je moet regelen. Heb je al gedacht aan muurstickers voor de babykamer? Je plakt ze op de muur en creëert zo een sfeervol slaapkamertje.

Kiezen voor muurstickers

Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Er zijn muurstickers voor de babykamer in de vorm van een boom, een bloem of een auto. Je kunt ook kiezen voor muurstickers voor de babykamer met tekst, zoals de naam van je kindje.

De muursticker opplakken

Houd bij het opplakken van de sticker op de muur rekening met het volgende:

 • Muurstickers plakken het beste op een gladde ondergrond.
 • Let op de maten van de afbeelding, past hij goed op plek die je in gedachten had? Muurstickers voor de babykamer in de vorm van een boom zijn erg groot, zorg dus dat je zeker weet dat ze goed passen. Als je een naam of woord van muurstickers voor de babykamer met tekst wilt maken, meet dan goed op hoe groot het geheel wordt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Laat de sticker 24 uur op de kamer liggen voordat je hem aanbrengt, zodat hij op dezelfde temperatuur is als de kamer waarin je hem ophangt. Het opplakken gaat dan makkelijker.
 • De beste kamertemperatuur om een muursticker op te plakken is ongeveer 20 graden.
 • Maak de muur droog en vetvrij met bijvoorbeeld wasbenzine.
 • Plak de sticker voorzichtig op de muur. Als hij op de goede plek hangt kun je hem, met een zachte doek, wat harder aandrukken en de luchtbelletjes van binnen naar buiten eruit wrijven.

Nieuw: Muurstickers op zelfklevend textiel

Muurstickers zijn hip en van deze tijd. Niet voor niets worden muurstickers veelvuldig toegepast in de babykamer en kinderkamer. Het is makkelijk en met weinig middelen kun je een toch een leuke sfeer maken.
Toch is gebleken dat er een paar beperkingen aan de traditionele muurstickers "kleven".

Als er bijvoorbeeld is behangen met een glasvezelbehang met een lichte structuur, dan liet de hechting vaak te wensen over. Ook op muurverf gaan de hoeken vaak krullen en is de hechting niet optimaal. Met muurverf is het dan ook verstandig om de verf eerst een paar weken te laten "uitharden", want mede door het spanningsverschil in de nog werkende muurverflaag kunnen er problemen ontstaan met de hechting.
Ook laten traditionele muurstickers nog weleens vieze lijmresten en beschadigingen achter als de muurstickers verwijderd worden.

Nu is er een nieuw materiaal voor muurstickers die bovenstaande problemen tot een minimum beperkt: Zelfklevend textiel.
Zelfklevend textiel heeft de volgende eigenschappen:

 • Tot meer dan 100x herpositioneerbaar
 • Makkelijk verwijderbaar zonder lijmresten en beschadigingen. De speciale lijmlaag tast onderliggende verflagen of behang niet aan.
 • Kan op iedere gladde en lichte structuur ondergrond geplakt worden. Omdat het krimpvrij is heeft het een uitstekende hechting. Geen problemen met bijvoorbeeld omkrullende hoeken
 • Zelfklevend textiel is scheurvast.
 • De lichte textielstructuur heeft een mooi matte look

Sticker panelen

Zelfklevend textiel wordt niet alleen toegepast als muursticker maar ook als sticker paneel. Dit zijn een soort grote behangbanen van 80 cm breed en kamerhoog. Met een mooie, leuke of stoere print op zo'n stickerpaneel kun je, zonder dat het meteen de hele kamer overheerst, een leuke sfeer geven. En geen geklieder met lijm, geen behangtafel nodig, geen patroon plakken, geen naden… Maar binnen een paar minuten een groot effect en… makkelijk te verwijderen zonder lijmresten en beschadigingen!

Muurstickers voor de kinderkamer bestellen

Muurstickers voor de babykamer kun je via eenvoudig via webwinkels bestellen.

Webwinkels die muurstickers verkopen:

Logo Kleefenzo.nl Muurstickers